Tormod Landet

Empire Falls - Richard Russo

Empire Falls er en falleferdig liten by i Maine, USA. Byen lider av industridød og generelt lite utvikling av positiv art. Miles Roby driver den eneste restauranten i området, Empire Grill. Boka handler om Miles, datteren Tick, ekskona Janine og de andre menneskene rundt restauranten.

Det er vanskelig å tro noe annet enn at Richard Russo er en stor menneskekjenner etter å ha lest Empire Falls. Boka har et veldig bredt persongalleri som alle virker troverdige og sympatiske på sin måte. Ingen av dem er spesielt heroiske eller uforståelig onde, de er rett og slett menneskelige.

Jeg vil anbefale Empire Falls for alle som kan kose seg med en bok som ikke nødvendigvis er proppfull av action. Den er kanskje ikke like gripende som forrige anbefalte bok, The Book Thief, men har mye mer glimt i øyet. Boka vant Pulitzer-prisen i 2002.

Tittelen minner meg forresten om Rockets Fall on Rocket Falls, en av de mange kule låtnavnene til Goodspeed You Dark Emperor. Kanskje ikke den aller beste fra dem musikkmessig, men man kan på en måte høre rakettene suse gjennom lufta på vei mot den intetanende byen. Passe kult.

San Francisco

En mye større by en helt annen plass i USA

Comments

comments powered by Disqus