Tormod Landet

The Year of the Flood - Margaret Atwood

Jeg leste en anmeldelse av denne boka som lot det skinne igjennom at anmelderen mente den var unødvendig når bokens tematikk og verden allerede var belyst tidligere av samme forfatter. Jeg tenkte at denne anmelderen måtte være passe dum.

Denne boka er ganske unødvendig. Den foregår i en apokalyptisk/postapokalyptisk verden som er preget av forfall og mye dop, ufrivillig sex og annen kriminalitet. I en verden med sterke kontraster mellom de som vil bygge opp og bevare og de som river ned burde det være fullt mulig å skrive en spennende bok. Denne boka er ikke det. Ikke bryr man seg så mye om hovedpersonene heller. Det er synd, for jeg mener å ha likt Oryx and Crake ganske godt da jeg leste den for en del år siden.

Mulig boka er bedre for dem som har et mer religiøst sinnelag, eventuelt nettopp har lest Oryx and Crake og lurer på hvordan det ender. Det kan hjelpe å være mer en normalt opptatt av hymner. For dem er det en god del av. Ikke at det trekker opp.

Solnedgang

Solnedgang

Comments

comments powered by Disqus