Tormod Landet

 1. Slam - Nick Hornby

  Slam handler om en ung gutt på 16 år, Sam, som plutselig får livet sitt snudd opp ned. Han ender opp med mye mer ansvar og problemer enn selv hans store helt Tony Hawk kan hjelpe ham med. Ikke det at Tony ikke hjelper til altså — sjelden har en gutteromsplakat hatt en større birolle i en bok.

  Hornbys beste bok er etter min, og sikkert mange andres mening, High Fidelity. Han er inne på noe av den samme her. Han skriver om en ung mann (eller gutt i begynnelsen av denne boka) som er veldig inne i en del av ungdomskulturen, denne gangen skating. Man skjønner at forfatteren kan mer om musikk enn skating, og kanskje mer om det å være noen og tjue kontra seksten, men boka funker ganske bra likevel. Definitivt bedre enn det jeg har lest av Hornby siden jeg leste High Fidelity, selv om den kanskje ikke er helt på høyde.

  Park Guel

  Velkomsthilsen til turistene i Barcelona, en av Europas beste skatebyer i følge en amerikaner jeg traff på toget.

 2. Sommerferie / Master of Science

  Jeg er endelig ferdig med masteroppgaven og klar for en lang sommerferie. Livet er bra og blir bedre — nesten nede på hvilepuls igjen nå. Jeg er tilbake på gutterommet etter å ha flyttet fra Trondheim i helga. Det var vemodig å skulle forlate byen, men egentlig bare slitsomt når dagen kom. Utrolig bra å få hjelp fra pappa med flyttelasset.

  For deg som måtte være utrolig interessert i emnet Væskebevegelse i tank koplet til skipsbevegelser så kan du se på den ferdige oppgaven her. Vann-vittig bra, om enn noe langdryg, video fra simulering kan dessuten sees under.

  For oss andre som (i alle fall for øyeblikket) er mer interessert i ferie enn hydrodynamikk så blir det for min del 25 dager interrail f.o.m. onsdag, og så norgesferie/leilighetsjakt i Oslo. Begynner ikke å jobbe før langt ute i august, altså skikkelig lang ferie. Digg!

  By popular request (les Øyvind spurte). Sannsynligvis en film det ikke går to av på dusinet på YouTube ...

 3. Hang Drum

  Kom over et et kult alternativt instrument, Hang Drum, på YouTube (via reddit). Mulig mye av det som som er spilt inn med det høres ganske likt ut, men videoen under synes i alle fall jeg var flott å slappe av til. Utrolig hva folk får til.

  La du merke til billigvarianten av støydemping via kreativ bruk av eggekartonger?

 4. Empire Falls - Richard Russo

  Empire Falls er en falleferdig liten by i Maine, USA. Byen lider av industridød og generelt lite utvikling av positiv art. Miles Roby driver den eneste restauranten i området, Empire Grill. Boka handler om Miles, datteren Tick, ekskona Janine og de andre menneskene rundt restauranten.

  Det er vanskelig å tro noe annet enn at Richard Russo er en stor menneskekjenner etter å ha lest Empire Falls. Boka har et veldig bredt persongalleri som alle virker troverdige og sympatiske på sin måte. Ingen av dem er spesielt heroiske eller uforståelig onde, de er rett og slett menneskelige.

  Jeg vil anbefale Empire Falls for alle som kan kose seg med en bok som ikke nødvendigvis er proppfull av action. Den er kanskje ikke like gripende som forrige anbefalte bok, The Book Thief, men har mye mer glimt i øyet. Boka vant Pulitzer-prisen i 2002.

  Tittelen minner meg forresten om Rockets Fall on Rocket Falls, en av de mange kule låtnavnene til Goodspeed You Dark Emperor. Kanskje ikke den aller beste fra dem musikkmessig, men man kan på en måte høre rakettene suse gjennom lufta på vei mot den intetanende byen. Passe kult.

  San Francisco

  En mye større by en helt annen plass i USA

 5. The Devil and Miss Prym - Paulo Coelho

  Dette er den andre boka av Paulo Coelho jeg leser — og som den forrige handler også denne om de store spørsmålene i livet. Mens The Alchemist handlet om skjebnen og å følge drømmene sine handler The Devil and Miss Prym om kampen mellom det onde og det gode.

  Den tidligere våpenhandleren Carlos kommer til den lille landsbyen Viscos med et ønske om å få bevist at mennesket i bunn og grunn er ondt. Med seg har han elleve gullbarrer og et løfte om at landsbybeboerne får dele gullet dersom det blir begått et drap innen en uke. For å gi menneskene i landsbyen sjansen til å bevise seg som kun tyvaktige, men ikke drapsmenn, gir han bartenderen Chantal Prym muligheten til å stjele deler av gullet i stedet.

  Coelho skriver med enkle og kjente metaforer som for eksempel djevelen som sitter på skulderen og visker onde tanker inn i øret. Selv om boka omhandler et av de store spørsmålene er den veldig lettlest. Forfatteren blir for meg en slags Æsop som skriver en fabel i romanformat. Dette blir forsterket av alle fablene om banditten Ahab som dukker opp gjennom boka. Jeg fikk ikke noe dypere ut av The Devil and Miss Prym enn at den var underholdende lesning med en enkel moral i bunn. En god moderne fabel med andre ord.

  Esther spiller på Knaus

  Dagens urelaterte bilde: Esther på Samfundet i fjor vår

« Page 8 / 9 »